آخرین اخبار

فارس من| چالش مالیات برای فوتبالیست‌ها

فوتبالیست ها اگرچه از جمله افراد پردرآمد جامعه در کشورهای مختلف محسوب می‌شوند اما تقریبا همگی آنها در داخل کشورمان یا لیگ‌های خارجی باید مالیات دستمزدشان را بپردازند.

اشتراک گذاری
05 شهریور 1402
کد مطلب : 7288

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، پویشی در فارس من با عنوان «از سلبریتی‌ها و فوتبالیست‌ها هم مالیات بگیرید» به راه افتاده است این در حالی است که فوتبالیست‌ها مالیات بردرآمد خود را می‌پردازند و با توجه به عملکرد دستگاه‌های نظارتی بر پرداختی های باشگاه ها به بازیکنان و مربیان تقریبا امکان ندارد که هیچ فوتبالیست یا مربی مالیات نپردازد.

البته در گذشته های نه چندان دور برخی باشگاه ها برخلاف رویه قانونی و معمول در هنگام عقد قرارداد با مربیان یا بازیکنان خارجی متعهد می شدند که مالیات آنها را باشگاه ایرانی بدهد! این عمل یک تخلف آشکار محسوب می‌شد که با ورود نهادهای نظارتی نیز این مساله سامان پیدا کرد و اکثریت قریب به اتفاق خارجی‌های شاغل در فوتبال مان مالیات شان را می‌دهند.

نکته جالب اینجاست که در کشورهای صاحب سبک فوتبال نیز مالیاتی که فوتبالیست‌ها می پردازند درآمد قابل توجهی  برای دولت ها محسوب می شود. به همین دلیل هم برخی از فوتبالیست ها ترجیح می دهند به فوتبال باشگاهی کشورهایی بروند که میزان دریافت مالیات در آن کمتر است.

تام بروکس یک مدیر برنامه و مربی بین‌المللی فوتبال است و در مورد نقش تاثیرگذار مالیات بر انتخاب لیگ فوتبال توسط یک فوتبالیست می گوید: «هرچه به سمت کشورهای توسعه یافته نزدیک تر شوید باید بپذیرید سهم بالاتری مالیات پرداخت کنید، این موضوع همیشه مد نظر فوتبالیست ها قرار دارد. اغلب آنها ترجیح می‌دهند در سالهای پایانی فعالیت حرفه ای خود به لیگ فوتبال کشوری ملحق شوند که مالیات کمتری از درآمدهای آنها دریافت می‌کند.»

با این فرمول مشخص است که چرا گاهی فوتبالیست های پا به سن گذاشته به سمت لیگ های کشورهایی مثل ترکیه، چین، روسیه و… می روند تا در آنجا پول بیشتر بگیرند یا حداقل مالیات کمتری بپردازند! 

در زیر نرخ مالیات در لیگ‌های پرطرفدار فوتبال جهان را مشاهده می‌کنید: 

*  لیگ برتر انگلیس؛ حداکثر نرخ مالیات: ۴۵ درصد

تصور کنید فوتبالیستی طبق قرارداد رسمی، دستمزد هفتگی ۲۰۰ هزار پوند داشته باشد، اما پس از کسر مالیات فقط ۱۰۶ هزار و ۲۰۶ پوند به او پرداخت می شود.

درآمد فوتبالیست هایی که مشغول بازی در لیگ برتر انگلیس بودند، ۵۰ درصد بود و همین موضوع فوتبالیست های بزرگی مانند کریس رونالدو پرتغالی را از این کشور فراری داد.

 

* لالیگا اسپانیا؛ بالاترین نرخ مالیات: ۵۲ درصد

 اگر بازیکنی در لیگ فوتبال اسپانیا دستمزد هفتگی ۲۰۰ هزار پوند داشته باشد، در نهایت فقط ۹۶ هزار پوند در هفته به او پرداخت می شود.

 * بوندسلیگا آلمان؛ بالاترین نرخ مالیات:۴۷.۴۷ درصد

در آلمان هم نرخ مالیات بر درآمد بسیار بالا است، اما کیفیت و سطح عالی بازی فوتبال در این کشور موجب شده بازیکنان فوتبال به چنین مالیات سنگینی تن بدهند و حاضر به چشم پوشی از آن باشند.

فوتبالیستی که در بوندسلیگا دارای دستمزد هفتگی ۲۰۰ هزار پوند است، پس از کسر مالیات فقط ۱۰۵ هزار پوند را دریافت خواهد کرد.

پایان پیام/



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 3 =